Poziv na cijepljenje protiv koronavirusa u Dubrovniku u Studentskom domu

Cijepljenje svih zainteresiranih hrvatskih državljana biti će u četvrtak 23. lipnja 2022.g. u vremenu od 8:30 do 10:30 sati.

 Napominjemo da uz prvu, drugu i booster dozu, počelo i drugo docjepljivanje (4.doza). Drugo docjepljivanje (4.doza) preporučena je osobama starijim od 80 godina, a primjenjuje se najmanje četiri mjeseca nakon primitka prve docjepne doze. U tu svrhu koristi se mRNA cjepivo Comirnaty (Pfizer) ili Spikevax (Moderna Biotech).  Također, drugo docjepljivanje se preporučuje osobama koje imaju povećani rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19, a koje su primarno cijepljene Janssen (Johnson&Johnson) cjepivom i docijepile se Janssen (Johnson&Johnson) cjepivom. U svrhu drugog docjepljivanja preporučuje se primijeniti mRNA cjepivo (Comirnaty (Pfizer) ili Spikevax (Moderna Biotech).  

U srijedu će raspolaganju će biti cjepiva Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson&Johnson) i Spikevax (Moderna Biotech), te novo proteinsko cjepivo Nuvaxovid (Novavax).

 Važno je napomenuti da nije dozvoljena kombinacija ostalih cjepiva protiv COVID-19 sa proteinskim cjepivom Nuvaxovid (Novavax). Cjepivo Nuvaxovid (Novavax) može se primjenjivati samo za prve doze, odnosno druge doze koje se mogu primiti 3 tjedna nakon primanja prve doze istog cjepiva!

Ostale napomene su da booster dozu mogu primiti sve osobe kojima je proteklo 3 mjeseca od primanja druge doze cjepiva Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna Biotech) i Vaxzevria (AstaZeneca), odnosno 2 mjeseca od primanja jedne doze Janssen (Johnson&Johnson).

Mole se sve osobe koje dolaze na cijepljenje da ne dođu natašte kako bi lakše podnijeli cijepljenje.

 Svi strani državljani zainteresirani za cijepljenje mogu se prijaviti putem e-mail adrese: vaccination.dubrovnik@gmail.com

 

  Datum i sat cijepljenja

  Tko se cijepi

  Vrsta cjepiva

  Lokacija mjesta cijepljenja

  Četvrtak, 23.06.2022.

  (8,30-10,30 h)

 HRVATSKI DRŽAVLJANI

 Prva, druga i treća (booster) doza Pfizer, Moderna i Johnson

 Prva doza Novavax (Nuvaxovid)

 Četvrta doza Pfizer

 Studentski dom u Dubrovniku 

(Ulica Marka Marojice 2, Dubrovnik)