Serološko, PCR i antigensko testiranje na SARS-CoV-2 na vlastiti zahtjev

Odjel za mikrobiologiju Dubrovnik provodi testiranje na SARS-CoV-2 određivanjem protutijela u serumu pacijenta, molekularnom RT-PCR metodom te brzim antigenskim testom.

 

1. Serološko testiranje - dokazuje kontakt s virusom (npr. nakon cijepljenja ili preboljenja bolest)

Testiranje se provodi iz uzorka krvi od 7:30 do 10:00 sati (ponedjeljak- petak).

IgM protutijela se detektiraju u fazi zaraženosti sa SARS-CoV-2 virusom. IgG protutijela nam govore o preboljenoj infekciji ili prošlom kontaktu s virusom.

Neutralizacijskim testom detektiraju se neutralizacijska protutijela.Za razliku od IgM i IgG protutijela  koja mogu pokazati križnu reaktivnost između virusa koji pripadaju istoj porodici, npr. između SARS-CoV-2 i sezonskih koronavirusa (229E, OC43, HKU1, NL63), neutralizacijska protutijela su specifična za tip virusa te stoga ne pokazuju križne reakcije. Nadalje, neutralizacijska protutijela imaju zaštitnu ulogu, tj. spriječavaju zarazu pri ponovnom doticaju s virusom. 

 Serološko testiranje (IgM protutijela)  180,00 kn 
 Serološko testiranje (IgG protutijela)  180,00 kn
 Neutralizacijski test (neutralizacijska protutijela)   200,00 kn

Rezultati se izražavaju kvantitativno.

Za serološka testiranja nije potrebna prethodna narudžba. Nalazi se šalju putem e-maila, a mogu se preuzeti i osobno na šalteru Odjela za mikrobiologiju Dubrovnik radnim danom od 12:00 do 14:30 sati.

 

2. RT-PCR metoda na SARS-CoV-2 i Brzi antigenski test – dokazuju prisustvo virusa

Testiranje se provodi iz uzorka brisa nazofarinksa od 7:30 do 10:00 sati (ponedjeljak-subota).

RT- PCR metodom se detektiraju geni E, N i RpRd, a antigenskim testiranjem nukleokapsidni protein virusa.

 Testiranje RT-PCR metodom (nalaz unutar 24 sata)   650,00 kn
 Testiranje RT-PCR metodom (nalaz unutar 4 sata)  1.000,00 kn
 Antigensko testiranje (nalaz unutar 4 sata)  150,00 kn

 

Za antigensko testiranje nije potrebna prethodna narudžba. Za RT-PCR testiranje je potrebna prethodna narudžba. Sve informacije vezano za naručivanje nazvati na broj 020/341-020 (od 12:00 do 14:00) ili uputiti upit na e-mail mikrobiologija@zzjzdnz.hr. Nalazi se šalju putem e-maila, a mogu se preuzeti i osobno na šalteru Odjela za mikrobiologiju Dubrovnik radnim danom od 12:00 do 14:30 sati.

Nalaz na engleskom jeziku, na traženje, uključen u cijenu!

 

Plaćanje usluge testiranja vrši se gotovinskom naplatom na prijemnom šalteru odjela ili predračunom uz prethodno dostavljenu narudžbenicu.

Upute za plaćanje: Narudžbenica za testiranje na COVID-19 s potrebnim podatcima poslati na e-mail covid-19@zzjzdnz.hr, nakon čega će Vam se poslati predračun za plaćanje. Za sve informacije vezano za plaćanje nazvati na 020/341-009.