„Volonteri u parku“ u dječjem parku na šetinici u Uvali Lapad

Dana 13. svibnja 2017. godine u dječjem parku na šetnici u Uvali Lapad u Dubrovniku održana je prva javnozdravstvena aktivnost u sklopu projekta „Volonteri u parkuNacionalnog programa „Živjeti zdravo“ u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Aktivnosti, namijenjene odrasloj populaciji, obuhvaćale su mjerenje krvnog tlaka, antropometrijsko mjerenje uz procjenu uhranjenosti, ispunjavanje upitnika o riziku za razvoj šećerne bolesti te podjela prijedloga za izradu jelovnika. Za djecu i roditelje organizirane su zajedničke aktivnosti i igre o pravilnoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti.

U provedbi aktivnosti sudjelovale su djelatnice Službe za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, studentice Studija sestrinstva na Sveučilištu u Dubrovniku i volonteri Volonterskog centra Dubrovnik. U aktivnostima sudjelovala je i nacionalna voditeljica projekta „Volonteri u parku“ prof. Maja Lang Morović iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ovim aktivnostima obilježen je i Međunarodni dan sestrinstva.