Ružičasta subota na Stradunu

Povodom Dana zdravih dojki, 15. listopada, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je danas, 13. listopada 2018., javnozdravstvenu akciju Ružičasta subota na Stradunu s ciljem promicanja redovitih preventivnih pregleda i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Potporu akciji dali su brojni žitelji Grada Dubrovnika i županije: zdravstveni djelatnici, žene koje se liječe od raka dojke, dubrovačke sportašice i sportaši, poduzetnici, estradni umjetnici, predstavnici lokalne i regionalne uprave, predstavnici organizacija civilnog društva, mediji i mnogi drugi.

Poruka svim ženama:

Obavljajte redovito preventivne preglede, jer rak dojke u lokaliziranom stadiju nema simptome. Otkrivanje raka u ranom stadiju znači uspješnije liječenje i bolju kvalitetu života oboljele žene i njene obitelji.

Žene u dobi 50-69 godina odazovite se na poziv Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke na mamografsko snimanje! Ono je namijenjeno za zdrave žene. Ne propuštajte termine! Informacije na besplatni telefon 0800 345 066.

 

HVALA SVIMA KOJI SU DANAS DALI POTPORU RUŽIČASTOJ SUBOTI NA STRADUNU.