Obilježen Svjetski dan dijabetesa

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa u Dubrovniku ispred palače Sponza 14.11.2019. Služba za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Udrugom djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Slatki život“, patronažnom službom Doma zdravlja Dubrovnik i Medicinskom školom Dubrovnik organizirala je javnozdravstvenu aktivnost mjerenja šećeri u krvi, krvnog tlaka, procjenu indeksa tjelesne mase, podjelu promotivno-edukativnih materijala, te procjenu rizika za nastanak dijabetesa tipa 2.

Također povodom ovog dana, djelatnica Službe za promicanje zdravlja i patronažna sestra DZ „A. Franulović“ Vela Luka provele su akciju mjerenja šećera u OŠ Blato.

Kao i lani, ovogodišnji slogan Svjetskog dana dijabetesa je Obitelj i šećerna bolest s ciljem podizanja svijesti o važnosti uključivanja cijele obitelji u liječenje oboljelog člana, od odabira namirnica i pripremanja obroka, zajedničkih svakodnevnih aktivnosti, do prepoznavanja i postupanja u slučaju niskih ili visokih vrijednosti šećera u krvi.

Pogledajte galeriju slika.

 

Šećerna bolest

Pobijedi dijabetes