Program ''BUBA'' u OŠ  Don M.Pavlinovića Metković

Program je trajao posljednjih 5 tjedana, a radionice su se odvijale na satovima razrednog odjela petih razreda zajedničkom suradnjom učenika, njihovih roditelja i razrednika. 
Učenici su, uz pomoć razrednika te Luke Vrlog, Zdravke Trijezne, Lažićke i drugih likova iz stripa, sakupljali materijale, proveli anketu među vršnjacima i roditeljima i osmišljavali poruke.
Načinili su plakate i ukratko saželi najvažnije te svoj rad prezentirali u holu škole, 10. travnja (petak), pred roditeljima i učenicima.
Sve ukupno 20 šarenih plakata popraćeno je velikim pljeskom, a još veće oduševljenje nazočnih izazvao je drugi dio programa. Budući da smo tek izašli iz uskršnjeg razdoblja, predstavnici svakog razreda nadmetali su se u tradicionalnoj igri gađanja pisanica kovanicama. Folkloraška skupina otplesala je stare plesove neretvanske doline. Ovim su htjeli posjetiti na tradiciju svog zavičaja i pokazati kako su se ljudi zabavljali nekad, te kako se možemo dobro zabaviti i danas bez konzumacije alkohola. 
Na samom kraju programa, za roditelje, učenike i učitelje sami učesnici projekta pripremili su malu zakusku.

Pred petašima su još dvije razine projekta koje ih čekaju u 6. i 7. razredu. Završavanjem ove, educirali su se o štetnosti alkohola, te zaključili da je najbolja preventiva – ne početi !! 

Martina Manenica 
učenica 7 b razreda
OŠ Don M.Pavlinovića