Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama 26. lipnja 2012. g. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije je u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Obiteljskim centrom i Savjetom mladih Dubrovačko-neretvanske županije proveo javnozdravstvenu akciju informiranja i educiranja javnosti o sveprisutnom problemu ovisnosti i njenom utjecaju na zdravlje pojedinca, obitelj i društvo općenito.

Građani su bili u mogućnosti bolje se upoznati s problematikom konzumacije psihoaktivnih tvari te su im tom prigodom dijeljeni slijedeći promotivno-edukativni letci Zavoda za javno zdravstvo, Savjeta mladih i udruge Dubrovnik - zdravi grad: „Recite odlučno ne svim drogama“ , „Kako prepoznati znakove ovisnosti“, „Imaš li problema s alkoholom“, „Što roditelji trebaju znati o obiteljskom zakonu“, „Kako reći ne“, „Podsjetnik za roditelje“.

Akcija je bila popraćena medijski putem radio emisije (radio Dubrovnik) uz novinske i televizijske reportaže (Dubrovački vjesnik, Du Tv).

 

Što je istina o marihuani

Što mladi ne znaju o marihuani, a trebali bi znati!

Testiranje urina na prisustvo droga