Javna tribina Droga - alkohol, njihov utjecaj na društvo u cjelini

24. listopada 2013. u amfiteatru Sveučilišta Dubrovnik, Policijska uprava Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i  Sveučilištem u Dubrovniku organizirala je javnu tribinu „Droga-alkohol, njihov utjecaj na društvo u cjelini“. To je nastavak suradnje Policijske uprave i Zavoda za javno zdravstvo Odjela za mentalno zdravlje na području prevencije zlouporabe i ovisnosti o drogama i alkoholu.

Na tribini je sudjelovalo oko  250 osoba, većinom srednjoškolaca, njihovih profesora, ravnatelja i roditelja. Predstavnica Zavoda za javno zdravstvo upoznala je sudionike tribine o broju liječenih osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u 2012. godini, o povodima konzumiranja alkohola i droga među mladima te o preventivnim aktivnostima. Policijski službenik je govorio o preventivnim i represivnim aktivnostima koje Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska poduzima kad su u pitanju zlouporaba droge i alkohola.

Na tribini su također kao sugovornici sudjelovali gospođa Bernardica Juretić, utemeljiteljica i voditeljica zajednice „Susret“, koja je opisala svoje iskustvo rada s ovisnicima te mladi bračni par liječenih ovisnika koji su podijelili životno iskustvo ovisnosti o heroinu i liječenju u terapijskoj zajednici.

 

Martina Jerinić-Njirić, prof. pedagogije