IMEKOFOODS 6th CONFERENCE - Food on a global market – opportunities and threats

U Dubrovniku je od 7. – 9. studenog 2022. održana 6. međunarodna konferencija pod nazivom „Hrana na globalnom tržištu – prilike i prijetnje” („Food on a global market – opportunities and threats”).

 

Konferenciju su organizirali The Technical Committee 23 of International Measurement Confederation - IMEKO TC 23 „Mjeriteljstvo u hrani i prehrani”, Europska federacije nacionalnih udruga mjernih, ispitnih i analitičkih laboratorija - EUROLAB i Hrvatsko mjeriteljsko društvo – HMD. Skup je okupio znanstvenike i stručnjake iz područja hrane koji su prezentirali svoja postignuća u proizvodnji i preradi hrane, ispitivanju i inspekciji hrane. Na Konferenciji su sudjelovali stručnjaci iz laboratorija, agencija, instituta i zavoda za javno zdravstvo koji su aktivni u osiguravanju sigurnosti i kvalitete hrane. 

IMEKO je međunarodna nevladina organizacija koja okuplja stručnjake inženjere i znanstvenike kojoj je temeljni cilj promicati razmjenu znanja i informacija iz područja instrumentalnih tehnika i mjeriteljstva te poticati suradnju između istraživanja i industrije.

Globalno tržište hrane s rastućom međunarodnom trgovinom hrane i utjecajem pandemije COVID-19 na globalni lanac opskrbe hranom donijeli su različite izazove. Tek treba vidjeti jesu li to prilike ili prijetnje na području mjeriteljstva u hrani i prehrani. Cilj ove 6. međunarodne konferencije IMEKOFOODS-a je ojačati veze između globalizacije, mjeriteljstva, prehrane, sigurnosti hrane i kvalitete hrane.  

Na ovoj Konferenciji aktivno se predstavio i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Naša dr. sc. Ivana Ljevaković-Musladin, dipl. ing, voditeljica je Odjela za hranu i voditeljica za kvalitetu u Službi za zdravstvenu ekologiju kao pozvani predavač održala je predavanje u okviru sekcije Food Safety and Quality s temom Mass tourism – a challenge to food safety.

 

Popis predavanja dostupan na poveznici: 6th IMEKOFOODS CONFERENCE „Food on a global market – opportunities and threats”

 

 Služba za zdravstvenu ekologiju