Održano sportsko natjecanje 65+: Zdravo stari, za godine ne mari

U listopadu mjesecu posvećenom starijim osobama u organizaciji Službe za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije 19. listopada 2023. godine u Sportskoj dvorani (maloj) u Gospinom polju u Dubrovniku održano je sportsko natjecanje "Zdravo stari, za godine ne mari" za korisnike domova za starije osobe iz Dubrovačko-neretvanske županije. 

Sudjelovali su korisnici Doma za starije osobe Dubrovnik, njegova podružnica Thermotherapia i Dom za starije i nemoćne osobe Domus Christi iz Dubrovnika, Dom za starije i nemoćne osobe Korčula, Dom za starije osobe Majka Marija Petković iz Blata, Dom za starije osobe Vela Luka s otoka Korčule te Dom za starije i nemoćne osobe "Konavle" iz Konavala.

U izvrsnoj atmosferi punoj dobrog raspoloženja i natjecateljskog duha, sudionici su isprobali svoje vještine u pet različitih disciplina: vodili su loptu između čunjeva, gađali u koš, tražili predmete uz prepreku, hvatali loptu te se kuglali. Uz igru, zabavu i sportski duh pokazali su da iako u zlatnom dobu života starije osobe imaju dobre motoričke i kognitivno-mentalne vještine. Ova javnozdravstvena aktivnost je upravo pokazala koliko je važno očuvanje tjelesnog, mentalnog i socijalnog zdravlja te društvene uključenosti u svakoj životnoj dobi.

Pobjednički tim, Dom za starije osobe Domus Christi iz Dubrovnika ponio je kući paket mandarina, a svim timovima podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje.

Ovim putem zahvalu upućujemo i sponzorima: Športskim objektima Dubrovnik za ustupanje dvorane za sportsko natjecanje, udruzi Sportska školica Dubrovnik i Ženskom odbojkaškom klubu "Dubrovnik" na posudbi opreme, udruzi Deša Dubrovnik za izradu natjecateljskih oznaka te OPG-u Miljenko Ljubić za mandarine.

Svi sudionici iskazali se veliku želju da se ovakvo okupljanje ponovi i sljedeće godine.

Više pogledajte u fotogaleriji.

 

Služba za promicanje zdravlja, Odjel za socijalnu medicinu