Zamućenje Omble, Palate, Duboke Ljute, Zavrelja i Nereza

Uslijed obilne kiše došlo je do zamućenja izvorišta Ombla, Palata, Duboka Ljuta, Zavrelje i Nereze iznad propisanih vrijednosti. Povećana mutnoća je već prisutna i u vodoopskrbnim mrežama navedenih izvora.

Zbog povećane mutnoće takva vode ne udovoljava zakonskim propisima.

Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava za naše krško područje i obično traje par dana. Isporučena voda redovito se klorira. Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, ipak preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi, te ostale sanitarne potrebe.

Laboratorij Odjela za vode Zavoda za javno zdravstvo u suradnji s dijelatnicima Vodovoda Dubrovnik  redovito prati kretanje mutnoće i slobodnog rezidualnog klora te ostale fizikalno-kemijske i mikrobiološke pokazatelje zdravstvene ispravnosti.

Obavijest javnog isporučitelja vodne usluge možete vidjeti na linku: http://www.vodovod-dubrovnik.hr/vijest/nastavak-zamucenja-u-sustavima-omble-palate-duboke-ljute-zavrelja-i-nereza-209