Na svečanoj promociji novih doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu promovirana i naša Voditeljica Odjela za hranu dr. sc. Ivana Ljevaković-Musladin

U velikoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL 20. svibnja u 10 i 14 sati održane su dvije svečane promocije doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić promovirao je novih 365 doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti promovirano je 184 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 181.

Samo oni koji su stigli do diplome doktora znanosti i doktora umjetnosti znaju da je taj put dug i nimalo jednostavan“, rekao je rektor Lakušić te istaknuo zahtjevnost doktorskoga studija kao najvišega stupnja formalnoga obrazovanja koje se temelji na samostalnom istraživanju. Čestitavši novopromoviranima, rektor je nove doktore znanosti i doktore umjetnosti uputio da u svojem budućem radu uvijek na umu imaju kako su njihova postignuća temelj napretka zajednice u kojoj djeluju, gospodarstva i društva u cjelini. Nakon što su kandidati, odjeveni u svečane toge, izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i doktorima umjetnosti, prebacili su kićanku na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje (izvor: Sveučilište u Zagrebu). 

Dr. sc. Ivana Ljevaković-Musladin je obranila doktorski rad pod nazivom „Utvrđivanje enterotoksogenoga potencijala sojeva bakterije Staphylococcus aureus iz svježega sira“ 01. ožujka 2022. godine na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, čime je stekla pravo na promaknuće u akademski stupanj doktorica znanosti iz područja biomedicine i zdravstva, znanstveno polje veterinarska medicina, znanstvene grane veterinarsko javno zdravstvo i sigurnost hrane.

Čestitamo našoj Voditeljici na njezinom znanstvenom i akademskom postignuću!