Znanstveni rad „Enterotoxigenic and Antimicrobic Susceptibility Profile of Staphylococcus aureus Isolates from Fresh Cheese in Croatia“ objavljen u posebnom izdanju znanstvenog časopisa Microorganisms

Znanstveni rad pod nazivom „Enterotoxigenic and Antimicrobic Susceptibility Profile of Staphylococcus aureus Isolates from Fresh Cheese in Croatia“ grupe autora Ivana Ljevaković-Musladin (ZZJZ DNŽ), Lidija Kozačinski (Veterinarski fakultet), Marija Krilanović (ZZJZ DNŽ), Marina Vodnica Martucci (ZZJZ DNŽ), Mato Lakić (ZZJZ DNŽ), Luca Grispoldi (Sveučilište u Perugi)  i Beniamino T. Cenci-Goga (Sveučilište u Perugi) objavljen je u posebnom izdanju "Microorganisms and Fermented Foods 2.0" znanstvenog časopisa Microorganisms (ISSN 2076-2607). Rad je izvadak iz doktorskog rada Ivane Ljevaković-Musladin koji se bavi izolatima bakterije S. aureus iz domaćih svježih sireva proizvedenih na dubrovačkom području. Izrađen je u Odjelu za hranu Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uz doprinos kolegica iz Odjela za mikrobiologiju, pod mentorstvom profesorice dr. sc. Lidije Kozačinski sa Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te u suradnji s kolegama iz Laboratorija za ispitivanje hrane životinjskog podrijetla Odjela za veterinarsku medicinu Sveučilišta u Perugi.

Rad možete pronaći na poveznici: https://www.mdpi.com/2076-2607/11/12/2993