Zdravstvena pismenost - izazovi i perspektive, Dubrovnik 2024.

U današnje vrijeme, više nego ikad prije, važno je znati razlučiti zdravstvenu informaciju i dezinformaciju, lakše pronaći i razumjeti zdravstvene informacije, donijeti odluke vezane uz očuvanje i unapređenje zdravlja, prevenciju bolesti i korištenje zdravstvenih usluga. Upravo je nedavna pandemija ukazala na takve izazove. Stoga je za podizanje zdravstvene pismenosti, kao važne determinante zdravlja, potreban zajednički napor i suradnja unutar i izvan zdravstvenog sektora.

Pozivamo Vas na Znanstveno-stručni simpozij "Zdravstvena pismenost - izazovi i perspektive" koji će se održati u Dubrovniku 19. - 20. travnja 2024. u organizaciji Hrvatskog društva za javno zdravstvo HLZ-a, Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora.

Ovaj stručni skup održava se na Sveučilištu u Dubrovniku (Kampus), Ul. branitelja Dubrovnika 41, Dubrovnik.

Više o simpoziju i načinu prijave pročitajte u privitku Zdravstvena pismenost - izazovi i perspektive, Dubrovnik 2024. - program.