Nacionalni program Živjeti zdravo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Prve javnozdravstvene aktivnosti u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalng fonda, održat će se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 9. - 11. 6. 2018. Organizator je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Grada Metkovića i lokalnih partnera.

 

Šetnja HODANJEM DO ZDRAVLJA bit će u subotu 9.6.2018. s početkom u 8:30 h u Uvali Lapad ispred Hotela Kompas.

Nastavlja se Šetalištem Nika i Meda Pucića, uz plažu Copacabana, Ulicom Ivana pl. Zajca, Orsanom do igrališta Pomorsko-tehničke škole.

Organizatori su Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Članovi Udruge Škola trčanja Dubrovnik s koordinatoricom za ovu aktivnost Anom Alamat pružit će stručno vodstvo tijekom hodanja, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik pratit će šetače, a na igralištu Pomorsko-tehničke škole bit će organizirano mjerenje krvnog tlaka uz osvježenje.

Pozivamo roditelje s djecom, mlade i odrasle osobe: dođite u Uvalu Lapad, ponesite bocu vode, ugodnu obuću, pokrivalo za glavu.

Svakodnevna šetnja i druženje pomaže očuvanju našeg zdravlja. Čekamo Vas! Hodanjem do zdravlja u Dubrovniku

Učinimo to zajedno!

 

 

Akcija VOLONTERI U PARKU bit će u subotu 9.6.2018. od 9:30 do 11:30 h u dječjem parku kraj DZ Metković.

Organizatori su Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz potporu Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije. Suradnici su GD Crvenog križa Metković i DZ Metković, a lokalna koordinatorica ove aktivnosti je Vedrana Mordžin.

Pozivamo roditelje s djecom, mlade i odrasle osobe na druženje u dječjem parku.

Za najmlađe bit će organizirane zabavno-edukativne igre, a za odrasle osobe mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Volonteri u parku u Gradu Metkoviću

Provedimo slobodno vrijeme s obitelji i prijateljima u parku.

 

 

Konferencija "Živjeti zdravo" bit će u ponedjeljak 11. 6. 2018. u 10:00 h u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Organizatori su Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj konferencije je predstaviti lokalne primjere dobre prakse u promicanju zdravlja, potaknuti osnaživanje postojećih i implementaciju novih aktivnosti te povezati dionike u promicanju zdravlja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Program Konferencije Živjeti zdravo u Dubrovniku.

Primjere dobre prakse mogu pogledati i poslušati sve zainteresirane osobe uz prijavu (radi organizacije) na e-mail socijalna.medicina@zzjzdnz.hr